Uyarı! "Mavililer Gönderi Yöneticileri" uygulamaya geçmeden iptal olmuş/askıya alınmıştır. MGY adlı sistem Mavililer Grup Yönetimi olarak değiştirilmiştir. Kısaca yeniden düzenlenen MGY; Mavililer’in modlar topluluğudur. Grup hakkında alınan kararlar oradan paylaşılmakta ve arşivlenmektedir. 27.02.2019
Mavililer Gönderi Yöneticileri (Kısaca MGY) sistemi , Mavililer Facebook grubundaki gönderilen denetlenmesi ve gerektiğinde silinmesi üzerine kurulmuş bir sistemdir. Bu sistemde grup kurallarına aykırı olduğu düşünülen gönderiler MGY bölümlerindeki üyeler tarafından değerlendirilerek silinir veya olduğu gibi bırakılır. Eğer gönderi siliniyorsa uyarı niteliğinde susturulur. (En fazla 12 saat)

MGY BÖLÜMLERİ
MGY denilen Facebook grup yöneticileri kendi içinde bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümler en az 3 kişilik gruplardan oluşur. Bu 3 kişinin başında ise BÖLÜM YÖNETİCİSİ (Bundan sonra BY olarak bahsedilecek) bulunur.

BÖLÜM YÖNETİCİSİ
  • BY'nin görevi bölümü idare etmek, bölüm içinde alınan kararı uygulamaktır.
  • Bölüm içinde sadece BY'nin grupta moderator yetkisi bulunur. Yani bir gönderi bölüm içinde silinme kararı alındıktan sonra o gönderiyi silen ve kişiyi sessize alan kişi yöneticidir.
  • BY hariç bölümdeki diğer MGY'ler de moderator yetkisi bulunmaz.
  • BY'lerin grup üyelerini banlaması kesinlikle yasaktır. Bir üyeyi banlayan bir BY tespit edildiği anda görevi elinden alınır ve gruptan alınır. BY'lerin yaptıkları düzenli olarak Yönetici Hareketleri bölümünden izlenecektir. Bu özellik Facebook'a geçen sene geldi ve biz de aktif olarak kullanıyoruz. 
BÖLÜMLERİN İŞLEYİŞİ
Bölümdeki kişiler grup kurallarını ihlal ettiklerini düşündükleri bir paylaşımı haberleştikleri yerde (Facebook grubu, Whatsapp grubu, Facebook sohbeti vs.) paylaşarak diğer üyelere bu gönderinin silinmesi gerekip gerekmediğini danışır. Bölümdeki kişiler tarafından çoğunluk silinmesini söylüyorsa bu gönderi bölümdeki yönetici (BY) tarafından silinir. Silindikten sonra kişi uyarı olarak susturulur.
Eğer bir kişinin çok fazla gönderisi siliniyor ve susturuluyorsa bu kişi özel mesaj yoluyla gruptaki ÜST YÖNETİCİLERE bildirilir.


SONUÇ
MGY sistemi gruptaki gönderilerin denetlenmesi için yapılmış bir sistemdir. Grup üyelerinin banlanması amaçlanmamaktadır. Sistem üyelerin uyarılması ve gönderilerinin silinmesi üzerine kurulmuştur. Bu sistemdeki temel amaç gruptaki yetkileri çok dağıtmadan grup içi düzenin sağlanmasıdır.